Dit moet je dus niet doen
25 jan 2019

Dit moet je dus niet doen

Auteur: Hans van Krieken

Vandaag hebben wij helaas afscheid moeten nemen van een van onze klanten. Deze klant was pas een maand bij Stellia maar heeft iets gedaan wat dus echt niet kan. Gelukkig is dit voor ons de eerste (en hopelijk ook de laatste) keer dat wij zo'n situatie meemaken.  Hieronder het verhaal. 

Stellia werkt nauw samen met de grote affiliate netwerken zodat wij kwaliteit kunnen blijven waarborgen. Er wordt onderling veel informatie uitgewisseld over nieuwe ontwikkelingen.  Een paar dagen geleden kregen wij een email van een bekend netwerk met een minder leuke boodschap. Hieronder hebben wij deze email geanonimiseerd geplaatst.

***********************************

Goedemiddag medewerker van Stellia,

Hoop dat alles goed gaat daar met jou en Stellia!
Deze mail betreft een nieuwe affiliate met 3 websites (aangemeld 17-01-2019):
*********.nl
*********.nl
*********.nl

Hij is pas net live en heeft nu al 10 leads bij verre reizen adverteerders. Veel vanaf hetzelfde IP-adres en met een klik naar leadtijd van gemiddeld 5 minuten. Ook is het CLR (Click-to-Lead-Ratio) veel te hoog voor de partijen waar deze leads hebben plaatsgevonden. Daarnaast zie ik op SimilarWeb dat er nog helemaal geen verkeer op zijn website zit.
Van *********.nl kreeg ik ook nog eens door dat de reizen allemaal zijn ingevuld met vertrekdata binnen 10 dagen. Dit is natuurlijk niet mogelijk bij een verre reizen specialist op maat.
Conclusie vanuit ons affiliate netwerk is dat de leads en sales onbetrouwbaar en niet valide zijn. Ze zullen nooit leiden tot een daadwerkelijke reis bij de desbetreffende verre reizen specialist.

Zou jij de eigenaar van deze websites hierop willen aanspreken?

Vriendelijke groet,
Medewerker van een affiliate netwerk

***********************************

Stellia heeft meteen contact opgenomen met de betreffende klant en al snel werd duidelijk dat een en ander inderdaad niet klopt. Hij had de leads zelf gemaakt! Voor Stellia genoeg reden om de samenwerking met deze klant per direct op te zeggen.


6 Reacties
 • T.G.
  Geplaats op zondag 27 januari 2019 om 10:43

  Ik snap dat deze knul het probeert maar doe het dan ten minste goed, je zou toch denken dat als je slim genoeg bent om nep leads te maken dat je ook slim genoeg bent om een vpn te gebruiken.

  Reactie van Stellia CMS:

  Nou T.G. Ik kan je vertellen dat dat echt geen zin heeft. Eerlijkheid duurt het langst. En ik kan je met zekerheid zeggen dat zowel wij van Stellia affiliate CMS als de affiliate netwerken hier altijd achter komen. Het IP adres is maar een onderdeel waar naar gekeken wordt. Heb je gefraudeerd dan lig je eruit en kom je er ook niet meer in. De wereld van de affiliate marketing is erg klein. Personen die zich niet keurig gedragen of zelfs fraude plegen komen op een zwarte lijst. Wij zijn dagelijks in gesprek met affiliate netwerken, maar ook de netwerken onderling praten met elkaar. Nogmaals het is een klein clubje die onderling met elkaar in contact staan. Probeer je iets te doen wat niet door de beugel kan, betaal je facturen te laat of heb je een grote mond dan is het exit. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. :-)

 • Ds
  Geplaats op zondag 27 januari 2019 om 00:47

  Niet sollen met stellia dus haha

 • Pj
  Geplaats op zaterdag 26 januari 2019 om 15:23

  Prima! moet je maar niet zo met het systeem knoeien.

 • Wim
  Geplaats op zaterdag 26 januari 2019 om 11:20

  Is toch ook niet slim?! gewoon fraude!

 • k
  Geplaats op zaterdag 26 januari 2019 om 01:43

  hahaha sul

 • Maria
  Geplaats op vrijdag 25 januari 2019 om 20:39

  Opgeruimd staat netjes zullen we maar zeggen.

Laat een reactie achter